Kurt Ståhl, rekryteringstips. Härledning rekrytering, betyder att få att växa…

Business woman with her staff
Affärskvinna och medarbetare

Här är en viktig sak som du skall tänka på för att rekrytera bättre personal. Härledningen för ordet ”rekrytera” kommer från Latin ”re” som betyder ”IGEN” och ”crescere” som betyder ”VÄXA”.

Med andra ord vad du försöker göra när de rekryterar någon är att hitta vad personen brinner för och har förutsättningar för att klara av på ett bra sätt. Om den sökandes förmågor och motivation passar någorlunda bra ihop med tjänsten så kommer du att upptäcka att den sökande så att säga ”vaknar till liv igen” och är mycket motiverad för att få jobbet.

För att lyckas med rekrytering och även för att behålla värdefulla medarbetare är det därför viktigt att företaget visar fram ett mål eller vision som demonstrerar att man vill åstadkomma någon form av förbättringar för sina kunder eller för omgivningen i stort.

Ett utdrag från IKEA som har en förstklassig vision och affärsidé: ”Vår vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. Vår affärsidé går ut på att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt kan köpa dem.” Se vidare på IKEA

About 
Kurt Ståhl är född och uppvuxen i Gävle. Utbildad som el- teletekniker och har arbetat främst inom teknik och försäljning. Han är en erfaren rekryterare som VD för Karisma Rekrytering och Teknisk Säljkraft. Är intresserad av att hjälpa små och medelstora företagare att få mindre arbetsbelastning och ökad framgång främst genom strukturerad rekrytering men även med grundläggande marknadsföring.

0 Comments

Leave a Reply