Hur bedömer du ansökningshandlingar och CV:s?

Vem får jobbet? Bästa CV:et?
Kandidater som söker jobb.

Några riktlinjer om hur du bedömer ansökningshandlingar och CV:s

Du har först givetvis gjort upp någon form av kravprofil så att du vet vad du letar efter.

1) Det personliga brevet ger en viss bild av personen som söker och motivationen för tjänsten. Högsta poäng är om det uttrycker ett starkt och trovärdigt intresse för just er rekrytering och företag och att det inte är för långt och komplicerat.

2) När det gäller ett CV så vill du helst att all relevant information skall finnas där. Inte för lite och inte för mycket. Du tittar efter utbildning och erfarenhet och gärna att personen har haft längre anställningar och inte bara kortare tider. När det gäller studenter så kan det vara positivt med många extrajobb under studietiden.

Det är ett extra plus om personen nämner några tidigare uppnådda resultat inom arbetslivet, men också aktivitet inom föreningslivet eller idrotten kan tyda på att det finns ett inneboende driv att få saker och ting gjorda!

Tagged in:
About 
Kurt Ståhl är född och uppvuxen i Gävle. Utbildad som el- teletekniker och har arbetat främst inom teknik och försäljning. Han är en erfaren rekryterare som VD för Karisma Rekrytering och Teknisk Säljkraft. Är intresserad av att hjälpa små och medelstora företagare att få mindre arbetsbelastning och ökad framgång främst genom strukturerad rekrytering men även med grundläggande marknadsföring.

0 Comments

Leave a Reply